Operațiunea de anvergură desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, în care 1000 de polițiști s-au pus pe urmele hoților de combustibili, s-a soldat până la această oră cu reținerea a 22 de persoane, suspectate de furt, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliției Județene Dâmbovița, Niculae Cristina. După audieri maraton, procurorii Tribunalului Dâmbovița au emis pe numele celor 22 de suspecți ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. "Cei patru polițiști, jandarmul și pompierul, implicați, sunt cercetați în stare de libertate, 22 de persoane au fost reținute, iar audierile continuă și la această oră, pentru că sunt implicate 222 de persoane", a declarat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița.
Oamenii legii frați cu infractorii
În rețeaua de hoți de combustibili sunt implicați și patru polițiști, un jandarm și un pompier, aceștia fiind cercetați în stare de libertate, conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa.
Anchetatorii au audiat începând de duminică şi până luni dimineaţă 241 de persoane ridicate după cele 233 de percheziţii care au avut loc în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa. Operațiunea a avut loc în cadrul instrumentării dosarului privind furturi de combustibil din rafinării şi aeroporturile Otopeni şi Băneasa, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei.
Poliţiştii au ridicat de la locuinţele percheziţionate aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 de lei, 132.125 de euro, 25.900 de dolari americani, 3.600 de coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului.
De asemenea, echipele de control au confiscat patru pompe, 44 de telefoane şi laptopuri, 65 de cartuşe de vânătoare, două arme de vânătoare depozitate contrar dispoziţiilor legale şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate, a precizat Poliţia Română. La acţiune au participat peste 1.000 de poliţişti din cadrul IGPR, Poliţia Capitalei şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, care au folosit peste 600 de autospeciale.
Acţiunea a fost coordonată de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie. Monitorizarea echipelor din teren a fost realizată de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din M.A.I. şi SRI. În timpul operațiunii, o mașină a poliției s-a răsturnat.
EVZ.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu